Adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

 

 

Tartalomjegyzék

 

  1. Az adatkezelő adatai
  2. Általános adatkezelési irányelvek
  3. Cookie- tájékoztatás
  4. A kezelt személyes adatok köre (a tárolt adatok tervezett felhasználása és megőrzési ideje, az adatkezelés célja, módja és jogalapja, az adatok továbbítása és feldolgozása)
  • 1. Weboldallátogatással összefüggően
  • 2. Regisztrációval összefüggően
  • 3. Elektronikus termék vásárlásával összefüggően
  • 4. Fizikai termék vásárlásával összefüggően
  • 5. Kapcsolatfelvétellel összefüggően
  • 6. Hírlevélfeliratkozással összefüggően
  • 7. Piackutatási kérdőívvel összefüggően
  1. Adatfeldolgozók felsorolása
  2. Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei
  • 1. Tájékoztatáshoz való jog
  • 2. Az érintett hozzáféréshez való joga
  • 3. Helyesbítés joga
  • 4. Törléshez való jog
  • 5. Az adatkezelés korlátozásához való jog
  • 6. Adathordozáshoz való jog
  • 7. Tiltakozás joga
  • 8. Automatizált döntéshozatal
  • 9. Visszavonás joga
  • 10. Bírósághoz fordulás joga
  • 11. Adatvédelmi hatósághoz fordulás joga
  1. Egyéb rendelkezések
  1. Az adatkezelő adatai

 

Az Adatkezelő neve:                       Kusnyárné Deák Zsófia

Az Adatkezelő székhelye:               1086 Budapest, Bauer Sándor u.12.III/17.

Az Adatkezelő elérhetősége:          adatvedelem@gyongyszalon.com

Adószáma:                                       67856396-1-42

Nyilvántartási száma:                      50860328

Nyilvántartja:                                    Közszolgáltatási és Elektronikus Közszolgáltatások
Központi Hivatala

Telefonszámai:                                +36305835051, +36302297192

A szerződés nyelve:                        magyar

A tárhely-szolgáltató adatai:            MikroVPS Kft.,
1096 Budapest, Sobieski János utca 19-21/A

 

  1. Általános adatkezelési irányelvek

 

Adatkezelő tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják. Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük ügyfeleinket. Felhívjuk az Adatkezelő részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

 

Adatkezelési alapelveink összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információ – szabadságról (Infotv.);
  • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint
  • a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR); 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);
  • évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);
  • évi LIII . törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.); 2013. évi CCXXXVII. t örvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról (Hpt.).

 

  1. Cookie- tájékoztatás
  • 1. A sütik feladata:
  • információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;
  • megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket;
  • megkönnyítik a weboldal használatát; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

 

A legtöbb internetes böngésző automatikusan elfogadja a cookie-kat, a Látogatóknak azonban lehetőségük van ezeket kitörölni, vagy visszautasítani. Mivel minden böngésző eltérő, Ön egyénileg, a böngésző eszköztára segítségével állíthatja be a cookie-kal kapcsolatos preferenciáit. Amennyiben semmilyen cookie-t nem kíván engedélyezni a meglátogatott weboldalakról, módosíthatja a webböngésző beállításait úgy, hogy értesítést kapjon a küldött cookie-król, vagy egyszerűen elutasíthat minden, vagy csak bizonyos weboldalak által küldött cookie-kat. Ugyanakkor bármikor törölheti a számítógépén, notebookján vagy mobileszközén eltárolt cookie-kat is. A beállításokkal kapcsolatos további tudnivalókat keresse a böngésző Súgójában.

Amennyiben úgy dönt, hogy letiltja a cookie-kat, le kell mondania a weboldalak bizonyos funkcióiról (például weboldal nem jegyzi meg, hogy Ön bejelentkezve maradt).

 

A cookie-k törléséről az alábbi linkeken találhat tájékoztatót:

 

 

  • 2. Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie – k

 

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék az gyongyszalon.com, miriklo.hu és gyongyfuzesabc.hu weboldalát, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

 

  • 3. Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika)

 

Adatkezelő a gyongyszalon.com, gyongyfuzesabc.hu és miriklo.hu weboldalán alkalmazza a Google Analytics, mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával az Adatkezelő információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalakat. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket. A továbbított adatok az érintett azonosítására nem alkalmasak. A Google adatvédelmi irányelveiről bővebb információ itt olvasható:
https://support.google.com/analytics/answer/2700409.

 

Adatkezelő a gyongyszalon.com, gyongyfuzesabc.hu és miriklo.hu weboldalán alkalmazza a Facebook, mint harmadik fél sütijeit is. A Facebook-képpont olyan kód, amelynek a segítségével a honlapon jelentés készül a konverziókról, célközönségek állíthatók össze, és az oldal tulajdonosa részletes elemzési adatokat kap a látogatók honlap használatáról. A Facebook remarketing pixel követőkód segítségével a weboldal látogatóinak személyre szabott ajánlatokat, hirdetéseket jeleníthet meg a Facebook és az Instagram felületén. A Facebook remarketing lista nem alkalmas személyazonosításra. A Facebook Pixellel / Facebook-képponttal kapcsolatosan további információt itt találhat: https://www.facebook.com/business/help/651294705016616

A weboldal meglátogatásakor a látogató felugró ablakban tájékoztatást kap a weboldal által használt cookie-król, itt van lehetősége engedélyezni a Facebook Pixelt. A látogató hozzájárulása nélkül a Pixel nem töltődik be.

 

  1. A kezelt személyes adatok köre (a tárolt adatok tervezett felhasználása és megőrzési ideje, az adatkezelés célja, módja és jogalapja, az adatok továbbítása és feldolgozása)
  • 1. Weboldallátogatással összefüggően

 

Tárolt adatok IP-cím webanalitikai adatok webanalitikai adatok
Adatgyűjtés módja Google Analytics cookie Facebook Pixel
Adatkezelés célja weboldal védelme honlap látogatottságának anonimizált mérése konverziómérés, személyre szabott hirdetések megjelenítése
Adatkezelés jogalapja jogos érdek jogos érdek érintett hozzájárulása
Adatok megőrzési ideje 30 nap 180 nap hozzájárulás visszavonásáig
Adatok továbbítása Google Analytics (ld.5.pont) Facebook (ld.5.pont)
Adatok tárolási helye saját szerver Google Analytics Facebook

 

  • 2. Regisztrációval összefüggően

 

Tárolt adatok Regisztrációs adatok (keresztnév, e-mail cím, felhasználónév, jelszó)
Adatgyűjtés módja regisztrációs form kitöltése
Adatkezelés célja felhasználói élmény javítása, hozzáférés biztosítása bizonyos tartalmakhoz
Adatkezelés jogalapja érintett hozzájárulása
Adatok megőrzési ideje hozzájárulás visszavonásáig, felhasználói fiók törléséig
Adatok továbbítása
Adatok tárolási helye saját szerver

 

  • 3. Elektronikus termék vásárlásával összefüggően

 

Tárolt adatok Regisztrációs adatok (keresztnév, e-mail cím, felhasználónév, jelszó) Számlázási adatok (teljes név, lakcím, adószám, dátum)

 

Megrendelési adatok (megrendelt termék, megrendelés dátuma, egyedi kérések, stb.)
Adatgyűjtés módja regisztrációs form kitöltése megrendelő űrlap kitöltése megrendelő űrlap kitöltése
Adatkezelés célja felhasználói élmény javítása, hozzáférés biztosítása bizonyos tartalmakhoz számlázás megrendelés teljesítése
Adatkezelés jogalapja érintett hozzájárulása, szerződés teljesítése szerződés teljesítése, jogi kötelezettség teljesítése szerződés teljesítése
Adatok megőrzési ideje hozzájárulás visszavonásáig, felhasználói fiók törléséig számviteli törvényeknek megfelelően garancia lejártáig
Adatok továbbítása marketingautomatizációs és számlázó program (ld.5.pont) marketingautomati-

zációs program

(ld.5.pont)

Adatok tárolási helye saját szerver Salesautopilot, szamlazz.hu Salesautopilot

 

Az Adatkezelő a neki megadott Személyes Adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel. A Látogató e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő veszi igénybe a weboldal szolgáltatását. A megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Látogatót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

Online bankkártyás vagy PayPal útján történő fizetés esetén automatikusan átirányítjuk az alábbi adatkezelők oldalára:

– Barion Payment Zrt. (székhely: 1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. épület 5. emelet 5.) Bővebb információ: www.barion.com(Továbbított adatok: a megvásárolandó tételek neve és ára, illetve a végösszeg.)

– PayPal Europe S.à r.l.& Cie, S.C.A. (székhely: 5th Floor 22-24 Boulevard Royal, L-2449, Luxembourg) felé. Bővebb információ: www.paypal.com (Továbbított adatok: a megvásárolandó tételek neve és ára, illetve a végösszeg.)

A megadott kártyaadatokhoz Adatkezelő semmilyen módon nem fér hozzá.

 

  • 4. Fizikai termék vásárlásával összefüggően

 

Tárolt adatok Regisztrációs adatok (keresztnév, e-mail cím, felhasználónév, jelszó) Számlázási és szállítási adatok (teljes név, lakcím, adószám, dátum)

 

Megrendelési adatok (megrendelt termék, megrendelés dátuma, egyedi kérések, stb.)
Adatgyűjtés módja regisztrációs form kitöltése megrendelő űrlap kitöltése megrendelő űrlap kitöltése
Adatkezelés célja felhasználói élmény javítása, hozzáférés biztosítása bizonyos tartalmakhoz számlázás megrendelés teljesítése
Adatkezelés jogalapja érintett hozzájárulása, szerződés teljesítése szerződés teljesítése, jogi kötelezettség teljesítése szerződés teljesítése
Adatok megőrzési ideje hozzájárulás visszavonásáig, felhasználói fiók törléséig számviteli törvényeknek megfelelően garancia lejártáig
Adatok továbbítása marketingautomatizációs és számlázó program, posta vagy futárszolgálat (ld.5.pont) marketingautomati-

zációs program

(ld.5.pont)

Adatok tárolási helye saját szerver Salesautopilot, szamlazz.hu Salesautopilot

 

Az Adatkezelő a neki megadott Személyes Adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel. A Látogató e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő veszi igénybe a weboldal szolgáltatását. A megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Látogatót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

Online bankkártyás vagy PayPal útján történő fizetés esetén automatikusan átirányítjuk az alábbi adatkezelők oldalára:

– Barion Payment Zrt. (székhely: 1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. épület 5. emelet 5.) Bővebb információ: www.barion.com(Továbbított adatok: a megvásárolandó tételek neve és ára, illetve a végösszeg.)

– PayPal Europe S.à r.l.& Cie, S.C.A. (székhely: 5th Floor 22-24 Boulevard Royal, L-2449, Luxembourg) felé. Bővebb információ: www.paypal.com (Továbbított adatok: a megvásárolandó tételek neve és ára, illetve a végösszeg.)

A megadott kártyaadatokhoz Adatkezelő semmilyen módon nem fér hozzá.

 

  • 5. Kapcsolatfelvétellel összefüggően

 

Tárolt adatok Név, e-mail cím, egyéb, az érdeklődő által megadott adatok
Adatgyűjtés módja kapcsolati űrlap kitöltése vagy telefonos/e-mailes megkeresés
Adatkezelés célja érdeklődő által feltett kérdések megválaszolása
Adatkezelés jogalapja érintett hozzájárulása
Adatok megőrzési ideje hozzájárulás visszavonásáig
Adatok továbbítása
Adatok tárolási helye saját szerver

 

  • 6. Hírlevélfeliratkozással összefüggően

 

Tárolt adatok keresztnév, e-mail cím
Adatgyűjtés módja hírlevélfeliratkozó űrlap kitöltése
Adatkezelés célja tájékoztatás friss hírekről, ajánlatokról
Adatkezelés jogalapja érintett hozzájárulása
Adatok megőrzési ideje hozzájárulás visszavonásáig, leiratkozásig
Adatok továbbítása Salesautopilot (ld.5.pont)
Adatok tárolása Salesautopilot

 

  • 7. Piackutatási kérdőívvel összefüggően

 

Tárolt adatok keresztnév, e-mail cím, egyéb, űrlapon önkéntesen megadott adatok
Adatgyűjtés módja kérdőív/űrlap kitöltése
Adatkezelés célja termékek fejlesztése, vásárlói visszajelzések feldolgozása, érdeklődés felmérése
Adatkezelés jogalapja érintett hozzájárulása
Adatok megőrzési ideje hozzájárulás visszavonásáig
Adatok továbbítása Salesautopilot (ld.5.pont)
Adatok tárolása Salesautopilot

 

  1. Adatfeldolgozók

 

Az Adatkezelő a tevékenységei során a személyes adatok kezelése minden esetben törvényen vagy önkéntes hozzájáruláson alapul. Egyes esetekben az adatkezelés, hozzájárulás hiányában egyéb jogalapon vagy a rendelet 6. cikkén nyugszik. Az Adatkezelő tevékenységéhez külső szolgáltatókat vesz igénybe. A külső szolgáltatók a saját adatkezelési szabályzatuk szerint kezelik az adatokat.

 

  • 1. Kusnyár Ádám

weboldal és közösségi oldalak karbantartása

1086 Bp, Bauer Sándor utca 12.

+36302297192

Továbbított adatok: minden, az Adatkezelő által hozzáférhető adat

Az adattovábbítás célja: weboldal és közösségi oldalak karbantartása

 

  • 2. PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.

fizetés

Székhely: 22-24 Boulevard Royal L-2449 Luxembourg

Honlap: https://www.paypal.com

A PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A. az 1993. április 5-i, a pénzügyi szektorról szóló, módosításokkal egybefoglalt luxemburgi jogszabály (a továbbiakban: a „Jogszabály”) 2. cikkének értelmében megfelelő engedéllyel rendelkező luxemburgi hitelintézet, amelynek prudenciális felügyeletét a luxemburgi felügyeleti hatóság, a Commission de Surveillance du Secteur Financier látja el, Luxemburgban bejegyzett irodáján keresztül.

A PayPay 2018.05.25-től érvényes adatvédelmi irányelvei itt találhatóak: https://www.paypal.com/hu/webapps/mpp/ua/privacy-prev

Továbbított adatok köre: ügyfél vezetékneve, keresztneve, bankszámla száma, általa az utaláskor a megjegyzés rovatba írt információk, például, de nem kizárólag: e-mail cím, megrendelt szolgáltatás neve.

Az adattovábbítás célja: Az Adatkezelők PayPal számlájának kezelése, bankszámla használat során igénybe vett tevékenység.

 

  • 3. Barion Payment Zrt.

fizetés

székhely: 1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. épület 5. emelet 5.)

Bővebb információ: www.barion.com

Továbbított adatok: a megvásárolandó tételek neve és ára, illetve a végösszeg.

 

  • 4. Erste Bank Hungary Zrt.

fizetés

Székhely: 1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26.

Cégjegyzékszám: Cg.:01-10-041054

Adószám: 10197879 – 4 – 44

SWIFT: GIBA HU HB ( GIBAHUHBXXX)

GIRO: 19017004 – 00201160 – 00000000

LEI:549300XWJHRKLHU2PS28

GIIN: L99T2F.00040.ME.348

A Bank az engedélyhez kötött tevékenységeket a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által kiadott I-2061/2004., E-III/669/2008, EN-III/M-614/2009, H-EN-I/1608/2012. számú engedélyekben meghatározottak alapján végzi.

Továbbított adatok köre: ügyfél vezetékneve, keresztneve, bankszámla száma, általa az utaláskor a megjegyzés rovatba írt információk, például, de nem kizárólag: e-mail cím, megrendelt szolgáltatás neve.

Az adattovábbítás célja: Az Adatkezelők folyószámlájának kezelése, bankszámla használat során igénybe vett tevékenység.

 

  • 5. Mailmaster/Salesautopilot

A cég elnevezése: SalesAutopilot Kft.

Székhely: 1024 Budapest, Margit krt. 31-33. félemelet 4.

Cégjegyzékszám: 01 09 286773

Adószám: 25743500-2-41

Központi iroda: 1024 Budapest, Margit krt. 31-33. félemelet 4.

Postacím: SalesAutopilot Kft. 1538 Budapest, Pf. 515.

Tel: (+36) 1 490 0172

Tárhely szolgáltató: Amazon Web Services, Inc. (Írország)

Továbbított adatok köre: felhasználó neve, e-mail címe, telefonszáma, számlázási címe, postázási címe, vásárlás adatai.

Az adattovábbítás célja: hírlevelek, promóciók, sms küldése, személyre szabott szolgáltatás nyújtása.

 

 

 

  • 6. MikroVPS Kft.,

tárhelyszolgáltató
1096 Budapest, Sobieski János utca 19-21/A

Továbbított adatok köre: a weboldal használata során megadott és naplózott adatok.

Az adattovábbítás célja: szerver szolgáltatás biztosítása többek között adattárolás céljából.

 

 

  • 7. szamlazz.hu

KBOSS.hu Kft.

székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7.;

cégjegyzékszám: 01-09-303201;

nyilvántartó hatóság: Pest Megyei Bíróság mint Cégbíróság;

adószám: 13421739-2-41

 

Továbbított adatok köre: felhasználó neve, e-mail címe, telefonszáma, számlázási címe, postázási címe, vásárlás adatai.

Az adattovábbítás célja: számlák kiállítása és megőrzése.

 

 

  1. Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

 

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási – , és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

 

  • 1. Tájékoztatáshoz való jog

 

Adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15 – 22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

 

  • 2. Az érintett hozzáféréshez való joga

 

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van – e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

 

  • 3. Helyesbítés joga

 

Az érintett kérheti az Adatkezelő által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

 

  • 4. Törléshez való jog

 

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

  • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
  • az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
  • a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
  • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlás a keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészség – ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

 

  • 5. Az adatkezelés korlátozásához való jog

 

Az érintett kérésére Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

  • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
  • az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
  • vagy az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek – e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

 

  • 6. Adathordozáshoz való jog

 

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

 

  • 7. Tiltakozás joga

 

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

  • 8. Automatizált döntéshozatal

 

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

 

  • 9. Visszavonás joga

 

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

 

  • 10. Bírósághoz fordulás joga

 

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

 

 

 

  • 11. Adatvédelmi hatósághoz fordulás joga

 

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: 061 3 911400

Fax: 0613911410

E – mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap: http://www.naih.hu

 

 

  1. Egyéb rendelkezések

 

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt. Adatkezelő a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.